Stop de Bloeding

Productcode: 

35

Prijs (excl. BTW): 

€  30,00

BTW Tarief: 

21%

Lesuren: 

2.5

Leerstof: 

Oranje Kruis / Stop de Bloeding VUmc

Kwalificatie: 

Cerificaat

Onderwijsvorm: 

Klassikaal

Omstanders kunnen levens redden na een aanslag en ongeval

Levensbedreigend bloedverlies is de belangrijkste voorkombare doodsoorzaak bij letsel. Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Door ernstig bloedverlies meteen te stoppen, worden levens gered. De terreurdreiging is ook in Nederland onverminderd hoog en de eerste aanslagen (Amsterdam CS, tram Utrecht) zijn helaas een feit. 
Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland nogmaals wordt getroffen door een aanslag of massale schietpartij. De verwondingen tijdens een aanslag gaan meestal gepaard met levensbedreigend bloedverlies, waardoor de overlevingskansen van slachtoffers snel afnemen naarmate de tijd verstrijkt. Maar ook bij meer alledaagse ongevallen met letsel kunnen omstanders het verschil maken door levensbedreigend bloedverlies te stoppen in afwachting van de ambulance.
Elke seconde telt.
De cursus ‘Stop de bloeding – red een leven’ is de internationale standaard als het gaat om het herkennen van levensbedreigend bloedverlies en het stoppen van de bloeding door middel van drukken op de wond, het aanleggen van een tourniquet en/of het opstoppen van de wond. De cursus is eind 2016 met toestemming verkregen uit de VS en bewerkt voor het Nederlandse publiek. 

In deze cursus leer je het snel helpen bij een ernstige levensbedreigende bloeding. Zoal het aanleggen van een tourniquet en het opstoppen van een wond.

Interesse in deze opleiding? Neem vrijblijvend contact met ons op.